Från att kunna rulla till snygga dekaler

När det kommer till bilen och dess historia har vi kommit en lång väg. Från att det var en otrolig lyx att åka omkring i en bil på 1800-talet, till att bilen som samhällsfenomen slog igenom på 1900-talet till att vi nu kan beställa delar och produkter till att köpa bilar online genom endast några tangenttryckningar är fascinerande. Ja, liksom hästkrafterna har ökat har även bilens betydelse ökat och fått en enormt stor roll i vårat samhälle. På Stylingwebben kan du nu göra din bil ännu mer personlig för att verkligen få fram ditt bilintresse. Och du anar inte hur mycket coola saker det finns för bilen.

Från hästkärra till Austostadt

Det har hänt otroligt mycket på hundra år. Liksom med hela samhället. Och bilen är inte sen att hänga på. Om vi ska gå långt tillbaka i tiden så kan vi stanna vid år 1769 och finna ”Fardier a vapeur”, en självgående artillerivagn som knåpade sig fram på bara 4 kilometer i timman och som kunde rymma upp till fyra personer. Ångdrivna vagnar blev sedan viktigare och viktigare men det var nog inte före Henry Ford blev född och klev in på marknaden och förändrade synen på motordrivna fordon i takt med att han förändrade bilindustrin till att den skulle bli en massindustri.  T-forden lanserades 1908 och på 22 år sålde bilen ungefär 15 miljoner exemplar. Vad som har hänt med utvecklingen är att nu blir upplagorna inte lika stora då vi väljer att köpa begagnade bilar, samt att många sportmodeller kommer i begränsade och exklusiva upplagor. Detta för att kunna flörta med den rika publiken och stilla deras behov av att äga den snyggaste bilen.

Men, du behöver inte vara miljonär i dagens samhälle för att äga en bil du älskar. Nu kan du vara händig och köpa dina resevdelar och bygga till själv – eller varför inte pimpa upp din bil så den blir en förlängning av din egen personliget?