Klimatanpassa din budbil

Hur kör man klimatsmart? Om det tvistar de lärda. Ställ budbilen hemma är kanske inte ett alternativ för dig som arbetar med körning, men det finns många smarta sätt att klimatoptimera sin körning. Det bästa är att du kan använda det som USP när företag söker klimatanpassad körning. Sätt ett tryck på din bil, skryt om det på din hemsida. Plötsligt intresserad av klimatsmart körning nu? Bra, läs mer här. 

Alla som gett sig tusan på att köra klimatsmart vet att det handlar mycket om planerad körning. Men som budbil åker man ofta runt mellan olika destinationer, och det blir många onödiga fram- och tillbakarundor. Det här känner https://traxet.se/ till och de har lanserat en app som gör det mycket enklare att uppdatera sina körningar. Det blir ett enormt bra verktyg för den som jobbar inom transport, och du kan sälja in din firma som miljöanpassad.

Miljö och transportbilbil över öresundsbron

Självklart spelar det också in på vilket sätt du kör och vad du har i tanken. Som privatperson kan man alltid ställa bilen hemma och köpa en elcykel, men det är förstås långt ifrån möjligt för någon som jobbar inom transportsektorn. Ändå ägnar sig 80 % av alla i trafiken till att köra bränslesmart, vilket gör att svenskarna över lag är medvetna om sin körning och hur den påverkar klimatet.

Du kan också:

  • Ställa in däcktrycket så du inte slösar bränsle på att köra med för stort däckmotstånd
  • Tona ner på luftkonditioneringen
  • Optimera din last så att den inte skapar onödigt luftmotstånd.

Tänk på att i en så pass konkurrensutsatt bransch är det bra att lyfta fram sina USP:ar. Kör du klimatanpassat – skryt om det! Sätt en skylt på din bil, gör folk medvetna om det på din sajt och se till att inte någon går förbi din budbil utan att veta om att du gör allt för att minska ditt klimatavtryck. Vi kan nästan garantera att du får fler kunder då. Varför? Jo, för företagen som anlitar dig vill skryta om att de klimatanpassar allt, från produktion till leverans. Lycka till med din klimatsnarta körning!