Neon-ljus för en roligare bil

Vi har tidigare skrivit om rätt ljus för bilen, vilket helt klart är viktigt. I inlägget skrev vi om hur Xenon kan ge ett bättre ljus och med det göra bilen till ett säkrare fordon. Och visst är det så, det står vi fast med – men nu till en lite roligare ljusfråga: vilken färg ska man ha på sitt neonljus?

Ja, det är ju faktiskt så att ljus under bilen är otroligt ballt och vill man ha en bil som sticker ut (i alla fall i Sverige då det här inte alls är lika vanligt med pimpade bilar) är neon ljus helt rätt sak att välja. Men innan du använder dig av dessa neonljus är det värt att lyfta ett varningens finger! Det är nämligen förbjudet att ha blåljus under bilen (mest troligt förbjudet oavsett vilken färg du väljer att ha) och om polisen är på riktigt dåligt humör kan de stoppa dig och ge dig en tråkig böter. Dock är det inte så vanligt att man faktiskt blir stoppad för detta, men det kan ändå vara en bra detalj att komma ihåg.

cool bil elmia mässa

Ha koll på reglerna

Med tanke på det är det också värt att lyfta en varningens finger för vad du bygger om på bilen överlag. Det är nämligen inte längre lika enkelt att fixa och trixa med sin bil, eftersom lagen inte längre är lika flexibel. Det här har man skrivit om i en artikel på ltz.se/motor. Med det sagt bör du också veta att du KAN bygga om din bil, och till och med bygga en helt ny bil från grunden. Vad du dock inte kan göra är att ignorera de regler och kontrollsystem som gäller. Kika igenom artikeln och kolla de länkar som leder dig vidare till viktiga regler. Kan du dessa har du därefter ingenting som stoppar dig, och du kan säkerligen också hitta ett kryphål för hur du ska kunna använda dig av dina neonljus utan att farbror blå kommer och knackar dig på axeln.

Lycka till!